torstai 26. helmikuuta 2015

Kasvukatsaus ja moruga-makutesti

Kasvihuone- ja parvekekausi kolkuttelee jo lupaavasti ovella lumien sulaessa ihan silmissä, ja mikäs sen mukavampaa kun kasvit ovat jo valmiiksi kovassa vauhdissa.

 Muutaman viikkoa takaperin maisteltu moruga oli kyllä melkoinen elämys, mutta jätti poltteensa puolesta hieman kylmäksi.
Rakenteeltaan mielettömän rapsakka podi hyökkäsi välittömästi henkitorveen ja sai yskimään hullun lailla. Yskimiskohtausta seurasi tunnon katoaminen huulista sekä todella hedelmäinen, makea maku.

Hedelmällinen makuelämys kuitenkin katosi hetkessä, ja poltetta en tuntenut juuri lainkaan.
Tämä voi johtua kyllä siitä, että päivittäin kovassa käytössä oleva kaupan nagamurska pitää toleranssin korkealla, tai sitten puskan ekat podit ovat vaan miedompia.

Edetään viisi minuuttia ja otetaan vastaan elämäni kovin vatsakramppi, joka ei pelkästään vetänyt kaksinkerroin, vaan suoritus otettiin oikein vessanpöntön edessä.
Kohtaus meni onneksi muutamassa minuutissa ohi ja vakuutti siitä, että kyllä vika mahtaa olla ennemmin suun toleranssissa kun chilissä.



  Pubet kasvavat 17w eslin alla kovaa vauhtia, kun taas ennen joulua kasvatetut versiot ovat pysäyttäneet kasvunsa täydellisesti Locatoa lukuunottamatta. Nämä ovat siis pian neljä kuukautta vanhempia isoveljiään isompia.

Vasemmalla Aji cristal ja oikealla Naga.

Chinenset Scotch bonnet, Fatalii white ja Moruga muuttivat kokonsa takia jo lattialle.
Aukaisin latvustoa niputtavan langan, jotta saavat kasvaa hieman vapaammin. Kuukauden päästähän ne suuntaavat varmaan jo parvekkeen puolelle.


20-litraiset ovat ilmeisesti täyttyneet jo juurista, koska kasvu ja kukkiminen räjähti käyntiin kaikilla.

Lisää Aji cristalia.

Narangasta on popsittu vähän väliä tuollaisia muutaman gramman painoisia, hieman kitkerän baccatumin makuisia palleroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti