tiistai 20. tammikuuta 2015

Paholaisen hilloa

Paholaisen hilloa pääsin maistamaan ensikerran syksyllä kun äitini sitä intoontui kokeilemaan heidän pihallaan kasvaneista varakasveistani.

Baccatumeista tehty hillo oli kyllä hyvää muttei tarpeeksi tulista omaan makuuni joten korjataan asia.

Reseptin löysin chilifoorumia koluamalla ja pienellä soveltamisella siitä saikin ihan passelin oloisen.

Reseptiä en suosittele kokeilemaan tällä chilimäärällä, pidin huolen ettei tule ainakaan liian mietoa ensiyrityksellä.
Seuraavaan satsiin vähennetään sitten jos tarve vaatii.

Lisäksi ajoin koko sörsselin tehosekoittimen läpi ennen keittämistä, tulee nätimpää ja menee pienempään tilaan.

800g tomaatteja
400g paprikaa
  10 Habaneroa (kuvan satsi 4€ citymarketista)
7 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
ripaus inkivääriä
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
1 sitruunaa
1/2 dl etikkaa
350g hillosokeria

Keitä 30 min. Lisää lopuksi etikka ja hillosokeri ja keitä 5 minuuttia.

edit: Tajusin vasta jälkikäteen että hillosokerilla pelatessa keittoajan pitäisi olla ainakin 10-15 minuuttia että saadaan sitä hilloa aikaisiksi,




Maku oli kyllä ihan kohdillaan eikä tulisuus hyökkää tappavasti vaan nousee suuta lämmittäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti